Setkání KLASu - aranžování květin

V úterý 25.dubna se KLAS sešel, aby se v hlavním tématu zaměřil na hlavní zásady aranžování květin.

Po přivítání jsme si zopakovaly některé písně, kde se zpívá o květinách, čímž jsme si procvičily dlouhodobou paměť.Přešly jsme na hlavní téma - na stolech nás "přivítala" některá aranžmá, pouze ale z umělých květů. Stručně jsme si řekly a přečetly o japonských aranžování, vlastně uznávaném umění. Ikebana i  další styly jsou nám poměrně známy, jiné už méně. Vždy se musí dodržovat pravidla, jako třeba u tzv. seiky, kde se aranžuje do asymetrické kompozice ve tvaru trojúhelníku.

Evropské aranžování není tak náročné, vždy by se mělo hledět na to, aby kytice působila vzdušně. Je dobré se řídit zásadou, že méně je více. Pověděly jsme si o různých potřebách, vychytávkách a novinkách při práci floristek.

Byl ponechán prostor k diskuzi.Následovala chvilka na čaj.  Poté jsme se zaměřily na pracovní list se zaměřením na probrané téma. 

Uvítaly jsme návštěvu paní místostarostky, která nám ochotně odpovídala na naše dotazy. Druhou květnovou neděli proběhne oslava Dne matek na orlovně, kde bude uspořádaná výstavka ručních prací, na které se i seniorky KLASu mohou podílet.

Příští setkání proběhne s naším panem farářem. Poví a promítne nám o zajímavé pouti do Mexika. Takže zveme i mimoklasovské v úterý 9.května !

klas
eryaman dershaneler
publikační systém: Synetix
©2006-2024 Obecní úřad Telnice
izmir travestiler 2023