Reportáž: Ukliďme Telnici

Samy se do přírody naše odpady nedostaly a samy z ní taky nezmizí

Tak jako v předešlých letech, tak i letos se v naší obci uskutečnila akce Ukliďme Telnici, která navazuje na celorepublikovou akci Ukliďme Česko.

Sešli jsme se 6. 4. 2024 ráno, jako tradičně na dvou místech obce – u sběrného dvora a v Nádražní čtvrti. Celkem se rozhodlo zapojit do úklidu 13 dospělých a 10 dětí.

Jako každoročně dostala každá skupinka svůj úkol a rozešla se do předem vytipovaných lokalit.

Přestože místní pracovní četa odvádí skvělé výkony a obec udržuje v perfektní čistotě, i tak se podařilo z přidělených úseků vyčistit a vysbírat celkem 30 pytlů odpadu.

Pokud chodíte uklízet pravidelně, jistě víte, že se najdou v přírodě „uklizené“ různé „poklady“. Člověk pak přemýšlí, jak se takový odpad na toto místo dostal a komu stálo za to ho sem odložit. Přestože funguje tolik sběrných míst, kde mají lidé možnost svůj odpad odložit většinou zdarma, není některým lidem hloupé odpady vysypat někde v přírodě, zřejmě s myšlenkou, že se o to postará někdo jiný.

Prosím, nebuďme lhostejní ke svému okolí a mějme oči otevřené. Pokud nemáte možnost odpad uklidit svépomocí, obraťte se na obec, která nápravu stavu zajistí sama.

Všem, kteří se zapojili velmi děkujeme a jsme rádi, že se zúčastnilo i tolik dětí. Je skvělé vidět, že jsou děti vedeny k odpovědnosti a snaze o udržení čistoty svého bydliště. Věříme, že děti, které se takové akce zúčastní, si pak více všímají svého okolí a není jim lhostejno, jak jejich okolí vypadá. Děkujeme za to! Fotografie naleznete zde.

Za komisi Životního prostředí Daniela Průdková

5e8c1dcb-d8eb-4967-8c2b-0d01516d44c2
eryaman dershaneler
publikační systém: Synetix
©2006-2024 Obecní úřad Telnice
izmir travestiler 2023